Man – 67 Jaar – Den Bosch

Ik ben een man van 67 jaar.  (Geb. 1946) Mijn hele leven doe ik al aan sport. Op jonge leeftijd begonnen met een paar jaar voetbal daarna ongeveer 15 jaar judo en jiujitsu, een paar jaar badminton en zwemmen. Naast deze sporten is hardlopen altijd mijn passie geweest en nog steeds. Heb in het verleden, gedurende ongeveer 12 jaar, veel halve marathons gelopen.

In 1990 begon ik last van mijn rug te krijgen en op een gegeven moment moest met sporten  worden gestopt. Maar gelukkig niet met hardlopen want dat bleek nog wel te gaan. Intussen heb ik 2 hernia’s gehad  die zonder opereren en met veel oefeningen zijn genezen. Maar het kwaad was geschied, mijn rug bleef erg gevoelig en dat was het meest te merken ’s morgens bij het opstaan. Zo stijf als een plank was ik en dat werd pas wat beter na een warme douche en veel oefeningen. Ook andere blessures bouwde zich op zoals blijvende last van mijn rechter hamstring, last van mijn nek en nog een paar kleine vervelende blessures. Maar je leert er mee leven, het hoort bij het ouder worden.

Ongeveer 2 jaar geleden zag ik een artikeltje in de krant over Body Stress Release en heb toen ook nog een paar boeken over dit onderwerp gelezen. Daarna veel informatie op internet gezocht over deze behandeling. Het blijkt dat het helemaal niet zo normaal is dat bij het ouder worden je minder soepel gaat voelen. Opgebouwde spanningen in je spieren is daar de oorzaak van en er blijkt een behandelmethode voor te zijn om je weer soepel te laten voelen, nl. Body Stress Release.

Heb toen naar Anouk gebeld, zij vroeg of ik informatie wilde hebben. Dat had ik niet nodig want ik wist al genoeg, dus meteen maar een afspraak gemaakt. Na de eerste serie behandelingen reageerde mijn lichaam spontaan en soms heftig. Alle blessures uit het verleden kwamen in korte tijd voorbij. Heb zelfs 2 maanden moeten stoppen met hardlopen en dat is zo’n beetje het ergste wat mij kon overkomen. Ik overwoog zelfs om met de behandelingen te stoppen. Anouk heeft mij overtuigd dat mijn lichaam heel goed op de behandelingen reageerde en dat ik moest volhouden. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. Bij de verdere behandelingen merkte ik dat al mijn blessures langzaamaan  begonnen te verdwijnen.

Bij het opstaan voel ik me nu een stuk soepeler, ook als ik de dag ervoor een lange afstand heb gelopen. Dit alles dankzij de BSR-behandelingen, ik kan het een ieder aanbevelen.