KPNI / INTERMITTENT LIVING

Als we teruggaan naar de oorsprong van de mens zijn we ontwikkeld en aangepast naar de omstandigheden zoals die er indertijd waren. In andere woorden, over de afgelopen miljoenen jaren zijn we als soort onder evolutionaire druk komen te staan om simpelweg te overleven. Zo zijn wij geprogrammeerd, met een energieverdeling die daarbij hoort.

De doelstelling die ik in mijn praktijk met de klinische Psycho-, Neuro-, Immunologie (kPNI) wil bewerkstelligen is het creëren van omgevingsfactoren in onze dagelijks jachtige leven, om zo weer dichter bij onze evolutionaire druk te komen staan. Ik ga samen met jou kijken naar zaken die we iedere dag doen, maar die evolutionair net even anders bedoeld zijn, en daardoor risicofactoren kunnen worden voor chronische aandoeningen.

Als je teruggaat naar de optimale voorwaarden voor jouw lichaam, inclusief optimale energieverdeling, creëer je een betere omgeving waarin jouw lichaam zich kan herstellen en nog beter functioneert.

Hierbij maakt kPNI gebruik van de laatste wetenschap en worden lifestyle toepassingen toegepast die te maken hebben met deze evolutionaire druk. Als we die weer eens toepassen in ons huidige leefklimaat, doen we weer waarvoor we geprogrammeerd zijn.

kPNI gaat ervan uit dat het niet zozeer de huidige stresservaringen zijn die onze gezondheid in gevaar brengt, maar juist de afwezigheid van evolutionaire druk. Oplossingen hierbij kunnen bijvoorbeeld zijn: nuchter bewegen, koud afdouchen, drink en eet frequentie aanpassen, beweging, voeding, etc. Maar waarom en de samenhang hier tussen? Dat leg ik u graag verder uit in een consult, want ik werk hierbij niet met standaard protocollen, iedereen is immers uniek.

kPNI wordt bij Orthos Vivere geïntegreerd in een orthomoleculair consult.

kPNI is de wetenschap omgezet in dagelijkse praktische toepassing binnen de gezondheidszorg.

Ervaar intermittent Living weken

Orthos Vivere heeft een fijne samenwerking met verschillende mensen die intermittent Living weken organiseren.

kPNI Belgium

Intermittent Living weken in België, contact: Siebe Hannoset

Oervitaliteit

Intermittent Living weken in Nederland, contact: Mathilde Kuijpers

Sunhgani Umoyo

Intermittent Living weken in Zambia, contact: Laura Sinnema

Emovere

Intermittent Living weken in Spanje/Galicia, contact: Pepe

© Orthos Vivere 2024