Vrouw – 21 Jaar – St. Oedenrode

In het najaar van 2011 ben ik voor het eerst bij Anouk terecht gekomen. Mijn moeder had een artikel gelezen in de  krant en herkende veel van mijn problemen en zag BSR als een oplossing voor mijn problemen. Hierdoor vond ze dat ik het toch maar eens moest gaan proberen. Ik ben toen bij Anouk terecht gekomen.

Toen ik 15 was begonnen de rugklachten. De toedracht ervan is nog steeds onbekend maar waarschijnlijk door een combinatie van lage weerstand, flinke griep, eens flink van de trap gevallen te zijn en hockeyen is het ontstaan. Hiervoor ben ik naar een fysio gegaan die mij bij het uitvallen van mijn rechter bovenbeen toch maar eens aanraadde om een MRI-scan te laten maken. Uit deze scan bleek dat ik inderdaad een hernia had ter hoogte van L4-L5.

Sinds dien heb ik al van alles geprobeerd. Ik ben een tijdje naar caesartherapie geweest, ben naar verschillende fysiotherapeuten geweest en loop nu inmiddels al 5 jaar bij een manuele fysio.

Bij de eerste BSR afspraak heb ik geprobeerd al mijn klachten zo duidelijk mogelijk aan Anouk te vertellen. Tijdens deze afspraak kreeg ik nog verschillende informatie van Anouk over de behandeling. De behandeling vindt plaats op een bank waarbij je kleding gewoon aan kan houden. De eerste drie behandelingen vonden vrij kort na elkaar plaats. Na de eerste behandeling ben ik de dag erna flink ziek geweest wat voelde als griep waarbij al mijn spieren pijn deden. Anouk wist zelfs klachten te benoemen die ik had waarvan ik nooit verwacht had dat ze vanuit mijn rug kwamen.

Ik heb nu inmiddels meerdere behandelingen gehad. Ik voel mezelf veel soepeler en heb duidelijk steeds minder klachten. Ik heb zelfs laatst weer een halve wedstrijd kunnen hockeyen waarvan ik verwacht had het nooit meer te kunnen doen. Tijdens de behandeling wordt er op bepaalde punten gedrukt op spanning uit de spieren te halen. In het begin stond ik er vrij sceptisch tegenover, maar heb het toch een kans geboden aangezien het ook niet veel slechter kon gaan, maar ik merk inmiddels duidelijk dat ik er baat bij heb. Als tip heb ik verder een oefening meegekregen die ik voor het slapen moet doen.

De klachten die ik al een aantal jaar heb zullen niet in een keer over kunnen gaan, maar ik merk wel nog steeds dat er vooruitgang in zit. Daarom raad ik het mensen ook zeker aan om een afspraak te maken bij Orthos Vivère.