Vrouw – 42 Jaar – Meteren

Op 7 november 2011 ben ik voor het eerst bij Anouk Leek, BSR practitioner, geweest. Ik ben 42 jaar. Ik ben bij BSR terechtgekomen via mijn vader, die enthousiast was na een lezing van Erik Onderweegs, BSR practitioner in Ermelo.

Persoonlijk heb ik gekozen voor BSR practitioner Anouk Leek, regio Den Bosch, vanwege de reisafstand. De praktijk is gevestigd in een ruime, verzorgde en representatieve locatie.

Aanleiding voor mijn bezoek:

  • spierspanning in nek/schouders/onderrug (alles zit vast, al jaren);
  • gevoeligheid op rugspieren, voornamelijk aan de linkerkant;
  • en allerlei bijkomende kwaaltjes, zoals maagbranden, pijn achter mijn linker schouderblad tijdens het inademen, zere heupen, migraine (met flikkeringen voor mijn ogen en niet meer kunnen praten), moeilijk uit bed of uit een stoel kunnen komen, en een beknelde zenuw in mijn linkervoet. Ik voelde me oud en stijf. Mijn lijf deed zeer.

Ik had me op de eerste afspraak enigszins voorbereid aan de hand van de informatie op Anouk’s website.

Tijdens de eerste afspraak hebben we uitvoerig gesproken over de reden van mijn komst en mijn klachten, om Anouk een zo helder mogelijk beeld daarvan te geven.

Anouk verstrekte zelf ook veel informatie over de behandeling.

De behandeling zelf vindt plaats op ‘de bank’. Kleding en schoenen kun je aanhouden. In mijn geval constateerde Anouk een diepere spierspanning, rechts van mijn ruggengraat. Vandaar de klachten aan de linkerkant.

Inmiddels heb ik meerdere behandelingen gehad. En wat een verbetering! Ik ben veel soepeler. Al na de eerste behandeling kwam ik zonder problemen uit bed en stond ik zonder moeite op van de bank. Ik heb geen pijn meer achter mijn schouderblad tijdens het inademen. Ik heb beduidend minder maagklachten. Ook heb ik veel minder last van de beknelde zenuw in mijn voet. Ik kan weer normale schoenen dragen.

Ik kan de behandelingen, simpel gezegd bestaande uit het drukken op bepaalde punten, goed volhouden. Natuurlijk heb ik naderhand wel eens last van de behandelingen. Maar er is absoluut een stijgende lijn. Ik voel dat de ‘communicatie weer op gang’ komt.

Ik heb als tip van Anouk meegekregen te letten op mijn houding tijdens het zitten/slapen. Ik probeer de natuurlijke kromming van de ruggengraat daarbij vast te houden.

Als BSR practitioner weet Anouk heel goed waar ze mee bezig is. Zij luistert heel goed naar mijn verhaal en speelt direct in op de reacties die zij van mijn lichaam krijgt. Ik heb er echt baat bij. Ik heb veel minder pijn, ben veel soepeler en voel me veel prettiger. Kortom, BSR is een cadeautje voor mezelf!

Ik beveel BSR en Anouk Leek dan ook van harte aan als je spierspanning je belet soepel en pijnvrij door het leven te gaan.