Vrouw – 46 Jaar – Udenhout

Na een flinke val van 2 meter hoog van een ladder eind oktober 2011 bleek ik naast 2 gebroken hielen en een lichte hersenschudding ook een post-whiplash-syndroom te hebben.

Ik had last van allerlei klachten zoals slechte concentratie, vermoeidheid, overgevoeligheid voor geluid, kon niet tegen druktes, een zwaar gevoel in mijn hoofd, en  schouder- en nekklachten.

Ik zag het even helemaal niet zitten want in januari mocht ik na 2 maanden in een rolstoel wel weer gaan lopen, maar mijn whiplash klachten waren eigenlijk erger dan mijn hielen.

Naast mijn werk als freelancer ben ik ook drumster in een band en dacht als het herstel op dit tempo gaat kan het erg lang gaan duren. Op dat moment kon ik me niet langer dan 1 uur  concentreren achter een computer. Harder geluid was niet te verdragen dus drummen kon ik ook niet meer en optredens werden gecanceld.

Via kennissen hoorde ik van de BSR methode en wilde alles aangrijpen wat mijn gezondheid zou kunnen verbeteren. Eerlijkheidshalve  had ik niet de verwachting dat dit snel zou kunnen gaan. Dit werd ook door vrienden en kennissen benadrukt, want volgens hen duurt een herstel van whiplash jaren, als het al over kan gaan.

Eind januari heb ik het eerste consult bij BSR practitioner Anouk Leek gehad en vervolgens een paar behandelingen.

De rustige aanpak en behandeling van rug en schouders was wel een openbaring. Anouk wist drukpunten te raken waarvan ik niet wist dat die er waren. Ik kreeg na de eerste behandeling meer last van mijn onderrug welke ook weer verdwenen. Een blokkade die er bleek te zitten is verdwenen en ik voel beter mijn grens t.a.v. mijn rug dan voorheen, waardoor ik hem niet forceer. Ook kreeg ik lichte oefeningen mee om thuis te doen.

Verder nam mijn concentratie redelijk snel weer toe en verdwenen de whiplash klachten. In februari was ik weer volledig aan het werk. Mijn gehoor verbeterde in de zin van dat ik beter geluiden kon verdragen en inmiddels ben ik half maart weer aan het drummen in mijn band.

In december had ik het niet voor mogelijk gehouden dat een therapie zo snel een kentering zou kunnen geven (zonder dat mijn lijf geforceerd werd) en dat mijn lijf op een natuurlijke manier is gaan herstellen, waarmee ik overigens nog steeds vooruitgang boek.