Vrouw – 59 Jaar – Vught

Na een whiplash in 1979, kreeg ik in de loop van de jaren verschillende klachten, die achteraf gezien daar het gevolg van waren. In november 2011 was ik op het punt, dat de klachten minimaal waren. Mijn nek was wel een zwakke plek en er hoefde maar iets te gebeuren (verstappen, struikelen) of de nekpijn keerde terug. Een osteopaat heeft mij gedurende die jaren steeds weer kunnen helpen, maar dat hielp maar voor kortere tijd.

Vanaf 2004 tot eind 2006 heb ik na een galblaasoperatie en nadere ingrepen (omdat een steen in de galwegen was achtergebleven) veel buikpijn (krampen) gehouden. Deze pijn ging vergezeld met rugpijn en nekpijn. Ik veronderstelde dat mijn whiplash “meeliftte” met de buikpijn.

Op 8 november 2011 ging ik naar Orthos Vivère voor de eerste behandeling van een serie van drie (dinsdag, vrijdag en vrijdag). De behandeling bestond uit drukken langs mijn ruggenwervel en nekwervels. Ik vond het vooral belangrijk dat er niet aan mijn nek gerukt werd. De behandeling was niet zwaar of pijnlijk.

Ik ging naar huis, voelde me wel een beetje moe. Die avond had ik het gevoel dat ik qua lichamelijke klachten terug was bij 10 jaar geleden. Dezelfde pijn, dezelfde gemoedstoestand.

De volgende dag ging al beter en toen ik vrijdag naar de tweede behandeling ging voelde ik mij wonderwel.

De behandeling van vrijdag had tot gevolg dat ik mij ’s avonds weer moe voelde en pijn had die te vergelijken was met de tijd van 15 jaar terug. De volgende ochtend voelde ik mij al veel beter.

De derde behandeling had weer forse gevolgen. De pijn en overige klachten kwamen overeen met de tijd na mijn whiplash in 1979. De volgende dag was dat al veel minder en vanaf dat moment is het alleen maar heel goed met mij gegaan.

Ik ga iedere maand terug voor een “onderhoudsbehandeling”, na ongeveer een maand krijg ik wat last van mijn rug en soms mijn buik (niet veel en zeker niet alarmerend); na de behandeling voel ik me weer kiplekker.

Over dat kiplekker wil ik het nog even hebben.: Ik kan mij niet herinneren dat ik mij zo goed, zo gezond en zo energiek heb gevoeld. Ik wordt steeds jonger!