Vrouw – 64 Jaar – Zaltbommel

Graag wil ik hier mijn ervaring met Body Stress Release vertellen.

In september 2009 kreeg ik last van een dubbele hernia in mijn onderrug. Na een lange periode van herstel kon ik in januari 2011 weer voor een paar uur per dag aan het werk.

Eind september van dat jaar kreeg ik een behoorlijk zware terugval en toen ik met Body Stress Release begon, kon ik nog maar met heel veel moeite heel kleine eindjes lopen. Zitten was lastig en pijnlijk, staan bijna onmogelijk en liggen vrij moeizaam omdat ik steeds van houding moest veranderen en elke nacht een paar uur uit bed moest omdat mijn spieren anders nog verder verkrampten. Zelfs fietsen, wat altijd nog goed ging in mijn mindere periodes, was nu niet meer te doen.

Ik had het gevoel dat het dit keer niet alleen de hernia was die me in de weg zat, maar een verschijnsel dat voortkwam uit de hernia: een permanente spierkramp in mijn linker schouder en arm en in mijn linker been vanaf mijn bil tot in mijn voet. Het was lastig om in deze conditie te slapen, ik kon niet op mijn linker zij, rug en buik liggen. Voor de hernia moest ik veel van houding veranderen en dat ging niet meer. Ook werd de kramp in mijn schouder en been erger als ik ging liggen. Omdat het lopen en fietsen ook niet meer mogelijk was, miste ik de nodige beweging voor mijn rug.

Ik begon me ernstig zorgen te maken over mijn nabije toekomst. Ik wilde herstellen, en niet steeds verder achteruit gaan. Ik besloot op het internet te gaan zoeken naar een therapie om spierkrampen te genezen en al snel vond ik de Body Stress Release methode.

Op 15 januari 2012 ging ik voor mijn eerste behandeling naar Anouk. Toen ik de morgen na die behandeling voorzichtig wilde gaan zitten, merkte ik tot mijn verbazing dat dit gewoon lukte! De avond daarvoor was ik al helemaal blij geworden omdat ik gewoon kon liggen, zonder eerst een uur te moeten draaien voordat mijn spieren enigszins gewend waren aan de liggende houding. Dit was een geweldige verbetering!

Al snel kon ik weer goed slapen én zelfstandig lopen (vóór die tijd moest ik buiten de deur iemand meenemen die me vast kon houden en er is een periode geweest waarin ik zelfs dan niet meer dan een paar meter kon lopen). Na 2 maanden kon ik stoppen met het gebruik van alle pijnstillers.

Nu, vier maanden later, kan ik, zolang ik thuis ben, een redelijk normaal leven leiden. De tijdspanne waarin ik actief kan zijn, dus niet hoef te rusten, neemt toe. Ik kan weer licht werk in de tuin doen, een poosje achter de computer zitten, een half uur tot een uur lopen, een stuk fietsen, mijn eigen boodschappen doen. Ik voel dat mijn rug steeds sterker wordt. Na in het begin wekelijks bij Anouk geweest te zijn, heb ik nu voldoende aan één behandeling per maand. Verder kan mijn lichaam het herstel zelf weer oppakken en ik voel dat dit voorspoedig gaat.

Vanaf de allereerste behandeling ben ik altijd graag naar Anouk gegaan. Ze is lief en rustig. Ze legt goed uit wat Body Stress Release inhoudt en geeft hierover heel duidelijke documentatie mee.

Ik ben echt heel blij dat ik Anouk en Body Stress Release heb gevonden!!!